Roll On : Rezeki aku tak dpat jawab soalan exam.

October 13, 2014

Harini dah lepas dua paper. Alhamdulillah~

Boleh jawab. Alhamdulillah~

Tapiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii.

Benda ni buat aku rasa down gila. Utk paper first, aku ingat aku ada masa lagi setengah jam. bayangkan tiba-tiba lecturer ckp masa dah tamat dan aku ada 3 soalan lagi tak sempat jawab. aku cepat-cepat jawab apa yg sempat. menggeletar tangan bhai.

Paper ke dua. Ada kena buat graf. Aku plot tak dapat bentuk yg sepatutnya. masa tu jadi mcm conflicting betul sbb aku dah paham sangat graf-graf nya. rupa-rupanya aku messed up something. dan akhirnya soalan tu tergadai macam tu. graf tu kena buat dulu baru boleh jawab soalan-soalan kira-kira dia. lagi 3 soalan tergadai. hah.

Time ni aku jadi down sangat-sangat. Sampai dua kali kot. Aku yakin sangat boleh skor bila baca soalan-soalan dia sbb mostly mmg aku boleh jawab. Tapi kalau Allah kata dah takda rezeki aku. Apa aku nak cakap kan?

Lepas tu aku pon jadi buntu sensorang. Kenapa mcm ni sekali jadinya.
 
Aku cuba cari kot ni kifarah dosa ke apa ke. Mmg tak terkira la dosa kan. cumanya deep down aku rasa ada benda lain Allah nak tunjuk. kendian aku teringat kawan aku penah share.

Kadang-kadang hikmah yg Allah nak tunjuk bkn boleh nampak time tu jugak

Aku sedih sangat. Aku nak mengadu pon tak reti nak mengadu macam mana. Hmm. 

Lepas tu kan. Aku boleh macam mana tah terbukak satu website ni.

Etiqa buat apatah #ipromise what ever. lepas tu aku saja la tekan tengok mcm mana nak submit. senang je. 

tah kenapa kan aku nak buat taw tapi mmg tak ada terfikir langsung nak i promise apa.

bila sampai ke column nak tulis tu tiba-tiba jadi smooth je taw.


 

You Might Also Like

2 comments

  1. sabar. setiap kejadian pasti ada hikmah. :')
    (94:1-8)
    baca surah ni byk2, saya suka baca surah ni bila saya rasa susah or sedih

    ReplyDelete

Blog Archive

Like us on Facebook

Contact Form

Name

Email *

Message *