Roll On : Segmen Blogwalking By Rrsya Eyrdina

9/04/2014Nurul Afifah

Tadi ber giveaway sekarang kita ber blogwalking pula ya tuan puan.

ok. alkisah nya bangun tido mandi pepagi dgn harapan jadi segar bugar tp rasa mcm kena tak kena. keluar bayar bil rasa mcm kurang best baru perasan tak minum kopi hari ni. ceyy.

jadi kita berkopi dan sekarang rasa mcm everything is possible. yeahh.

credit

cik Rrsya Eyrdina ajak berjalan. Sumpah aku tak reti sebut ni. Nasib baik kita menulis ya tuan puan cik. eh. klik gambaq di bawah ye.

http://sayasukala.blogspot.com/2014/08/segmen-blogwalking-by-rrsya-eyrdina_91.html#

Hari ini mak ngah nak pergi ke Mekah utk tunaikan haji. Ahad aku kena balik UKM KL. Kesimpulannya aku still nak balik manjung juga walaupun utk sehari. Tapi jimat duit tiket. hish dilema. 

Kalau empunya event baca (malu lah) saya nak cakap "HAI hai". 

sedikit tips utk sesiapa yg pemalas mcm aku dan berazam utk berubah bila sem baru bermula.

  1. 15 minutes rule. Kalau anda jenis suka bertangguh tuan puan sila guna tips ni. peraturan dia senang je. kalau sepemalas mana pon anda ckp kat diri "hang buat benda ni 15 minit ja, kalau tak siap lantak pi lah". kemungkinan besar kerja tu akan siap jugak. kalau pemalas anda tahap super saiya, buat la 10 minutes ke 2 minutes ke. 
  2. Make list out of everything. Bangun tido buat list apa nak dicapai haritu. sila tambah juga berapa liter air sekalipun supaya anda kekal hydrated dan cergas. 

nak download movies bebanyak sebelum balik. 

 

 


You Might Also Like

3 comments

  1. blogwalking sini..

    http://sitizawiah95.blogspot.com/2014/09/segmen-blogwalking-by-rrsya-eyrdina.html

    ReplyDelete
  2. blogwalking here :)
    http://cahayaalammaya.blogspot.com/2014/09/segmen-blogwalking-by-rrsya-eyrdina.html

    ReplyDelete
  3. Singgah follow sini dari segmen yang sama :)

    ReplyDelete

Advertisement

Contact Form