roll : bila hijab dan populariti mixed

8/21/2011Nurul Afifah

i never like to be on this topic.....

2 bulan di KMS..lama gila tak online tengok dunia blogging..aku jadi semacam mual pulak..especially to this topic...

hijab
+
populariti


sekarang..bermacam jenis fashion kita tengok..some nice..some annoys..some just simply *tak terkata*

but aku just nak sentuh isu tentang hijab fashion..aku tak pernah against such a fashion..as long menutup aurat it is not a big deal lah..dulu-dulu..time hijab still NEW..amatlah sweet melihatkan sang HIJABian with pashmina,georgette,whatsoeva semua...semua nak ikot join...tudung is no more lame..its a good thing..membawa kaedah menutup aurat ke satu dimension yg baru di mana..SEDAP MATA MEMANDANG AND TAK KOLOT DIPANDANG..

but..........tapi..............


SEMUA DAH SALAH SEKARANG!

fashion ni sekarang dah jadi semacam tak betol..ramai yg berhijab semata nak tutup rambut..then yg laen dilupakan..

tolongla..

rambut tak payah sanggul tinggi sangat
seluar tak payah ketat sangat
baju tak payah jarang sangat
mulut tak payah cabul sangat
perangai tak payah gedik sangat

PERANGAI la aku sangat-sangat takotkan..ramai hijabers yg popular sekarang ni..sbb popular tu aku malas nak ckp..ni la why aku nyampah nak talk pasal ni..sbb aku taw nanti ada je yg kata aku ni saja jeles..

oooohhh!! please..


aku just tak lalu..rasa mcm agama ISLAM dipermaenkan..

tolong berhijab dan jadi role model yg baek...jgn la tunjuk perkara korang yg tak elok tu sbb korang dipandang org...tahu korang nak tunjuk diri korang yg sebenar..but sometimes..let it hidden...for the sake of others innocent people..

setengah org...jatidiri diorang amat lemah..yg maa role mereka buat..itu yg betul bg mereka..

BAYANGKAN..bila si polan ni ada haters..dia pon pulun dok cerita hate haters ni, in my opinion..tak perlu..bila buat mcm ni..semacam menanam ideologi..KITA KENA CROSSPANGKAHHABISHABIS haters.ISLAM tak suruh kita benci each other,

tolongla..kita bersaudara...saling mengingatkan dgn hemah..bkn sindiran..





You Might Also Like

1 comments

  1. setuju...pakai tudung mcm biasa lebih sopan...bnyk sgt pusing2...boleh pening jugak...")

    ReplyDelete

Advertisement

Contact Form