Semua org pandai berfikir..judge me now.!

by - May 16, 2011

Assalammualaikum..

semalam..tengah sembang-sembang dgn membe aku..muncul la satu isu ni "doew.! najib tu mcm mana jd PM? dgn kes altantuya lagi..legal ke? bg Malaysia diketuai org yg ada kes unsolved gitu?' and the question remains with no answer..aku pon tak taw macam mana kitorang boleh sembang sampai situ..


is it just us who think so? kenapa Pas dgn BN ni gaduh? apa relevan nya kes video-video lucah ni dok sebar satu negara? why time election apa tah kat universiti tu siap ada calon hilang? why la time pilihan raya tu banner merata-rata semua...where does the money come from?? duit rakyat by any chance? and then undi pos? REALLY  ? kes-kes org hina Islam..tak pernah masok paper pon? seriously?? tak kan deme tu tak UTD langsong? tolong jgn igt aku ni some kind of politic freak..ni simply soalan dlm benak fikiran aku..siapa ada jwpn..moh la share..

org melayu always dipandang rendah..bnyk sektor profesional di negara kita dipelopori oleh non malay..how come ? mcm2 dah bantuan specialised kat org melayu..nak bg berjaya semua..ke semua org melayu kejar politeknik je (aku xpandang politeknik ni teruk..seyes..if aku  dpt suami electrician pon aku suka..hot lagi dr keje lawyer ) mcm-mcm bantuan la.!! how come?? absurb lah..

recently..aku baca menatang2 like..kita la the lost amenda entah..kita la yg akan lawan yahudi semua..if terbukti kita la yg akan menyelamatkan bumi..mcm ni ke kita nak treat kurniaan ni? with penagih dadah all over the place...pembuangan bayi and zina yg seems tak mungkin boleh diselesaikan..politik tak habis2..suami pukul isteri..isteri bunuh suami..tak ada cara ke nak banteras semua ni? aku pon tak faham kenapa sebar menda ni...sebab dlm semua artikel mcm tu yg aku baca..tak ada satu pon yg ckp.."hah.! tak reti nak berubah ke?" yg ada..kita la paling hebat..paling hebat..hebat..hebat.?

and tak dilupakan...carta hidup anak-anak malaysia yg so called menuju ke arah kejayaan..


tom tom bak

*
*
*

bintang kecil 

 *
*
*

Akademi Fantasia

*
*
*

Mentor

*
*
*

Raja Lawak

*
*
*

Maharaja Lawak


BERJAYA BERJAYA SEGALA ANAK-ANAK MALAYSIA
(did anyone notice that there are only malays in the reality show,,anyone?)




kat luar negara pon banyak realiti show..bdk pon ramai join..but so far aku tengok..evenpon diorang tu just BUDAK..diorang ada talentla...bkn setakat miming ok.! seriouslah..miming?? that is not even a talent.!

yg paling best aku tengok Americam idol..how come dressing and drama di AF tu sikit punya gah dr American Idol..but yg popular still American Idol..oh yes..lagi satu..ape kes diari AF tu?? apa guna nya?? aku betul-betul tak faham.!

ni lagi satu isu aku nak sentuh..MESEJ BERANTAI or SURAT BERANTAI..yg kalau tak forward ditimpa musibah semua..malang 7 keturunan wut so eva..JGN LA PERCAYA..tipu la semua tu..ustaz aku dah komfemkan..its a lie..aku tak ingat kenapa..tp mmg penipuan ( aku just 10 tahun time ustaz aku terangkan semua tu)..aku banyak kali dah tak forward mesej ni..tak MATI-MATI lagi pon..

ramai sgt dah yg sentuh isu-isu ni..tp kita buat tak tahu..sbb mostly yg sentuh isu ni..guna bahasa carutan deme..nak buat mcm mana..most yg sedar and berani nak upfront habis-habis tentang semua ni mmg spesis mulut puaka..aku mmg tabik spring kat org yg berani gini..tp aku tak penah sokong rudeness deme..senang citer..i am the man of berbudi bahasala..aku elak carut marut semua..

afifah means berbudi bahasa


seruan aku sekarang (yg rasa aku tak layak nak seru seru ni..tak payah la ikot..simply baca jela) choose the best..apa je yg muncul pilih la yg terbaik utk korang..please..please..please..please.!! JGN IGT KORANG TAK BOLEH JD MCM ORG CINA KAYA TU..mcm-mcm oppurtunity ada disediakan nak bg kita berjaya..furthermore..tak yah dok kalut kejar fame..apa guna org puja puji kau utk something yg tak boleh last forever..lain la kalau kau boleh jd ala-ala P ramlee or Michael Jackson..the most crucial thing..korang mesti pandai fikir..timbang baik buruk..outcomes semua..choose la yg terbaik..and then..ikhlasla dan selalu berserah kpd Allah..dgn berserah/tawakal mcm ni la boleh halang korang bunuh diri or tekanan..tu je for now..tak kan nak aku igtkan..puasa di bulan ramadan..solat 5 waktu..bayar zakat..sedekah...hormat org tua.....ada akal GUNA..


i am simply the kid with QUESTION and CURIOSITY






You May Also Like

12 comments

  1. aku prnh jgak sembang2 ngan member psl bnde cmni. dorg slalu ckp, "kne pndai jage diri sndiri."

    ReplyDelete
  2. aq suka baca sorang berantai...tambah2 lg omputih punya....bleh guling2

    ReplyDelete
  3. apa-apa pon aku tetap berbangga jadi anak melayu+islam sejak lahir

    ReplyDelete
  4. aku banggan jugak sbgai org islam n melayu..yeayy..amin

    ReplyDelete
  5. part mesej berantai tu boleh jatuh syirik kalau buat..sebab kita lebih percaya kepada kuasa mesej tu dari kuasa Allah yang Maha Besar...:)

    ReplyDelete
  6. x suka tgk org mlayu skg duk gduh sm sendiri.. x sedar org lain duk tepuk tgn.. pape pun, sm2 jaga diri.. sy bangga jd anak melayu yg beragama Islam.. hnya boleh doakan yg terbaik utk semua

    ReplyDelete
  7. @Aezudin

    at the end of the world..we are on our own... rite?

    ReplyDelete
  8. @Tuan Muda Naim

    aku smpai tension nak brainwash membe2 and sepupu aku bg tak forward dah menatang tu..

    ReplyDelete
  9. @Sunah Mohammad

    thanks for da info.!! boleh guna point ni nanti kalau nak tegur org..

    ReplyDelete
  10. @MerLe

    serius la..deme nampak mcm bdk2 je bila gaduh gtu..doa kan jela kan? amin~

    ReplyDelete