Jom berkenalan dengan blogger muslimah

by - May 08, 2011

Assalammualaikum..

Semalam..masa aku dok lepak-lepak jap kat group aku..aku jumpa la satu entry yg di ping di group tu..tajuk i am muslim kot? entah..tp lebih kurang mcm tu la...tertarik betul aku nak tgok..kot-kot entry pape ke..rupa-rupanya satu segmen dari http://pilhanhati.blogspot.com..konsep yg unik buat aku semangat nak join..





click SINI..

kesinambungan dari segmen tu adalah entry yg aku tgh buat ni..TUAN blog tu nak kenal dgn blogger-blogger yg menyertai segmen dia tu..amat la berbesar hati and jiwa aku nak kenalkan diri aku..hihi..


Serba sedikit tentang Nurul Afifah Bt Addnan..

  • berumur 18 tahun pada 27 Julai nanti dan bakal melanjutkan pelajaran di Kolej Matrikulasi Selangor
  • mula blogging sejak awal tahun ini..and blog ni diberi nama Gula-gula Hati Masam
  • anak sulung drpd tujuh beradik dan bercita-cita utk menjadi seorang doktor pediatrik
  • tinggal di Seri Manjung, Perak.
  • bekas pelajar sekolah harian biasa
Saya berbangga menjadi seorang muslimah kerana?...

  • aku amat bangga jd blogger muslimah sbb agama ISLAM ni mmg cantik,berseni and hebat..aku tak tau nak ckp apa..tp aku amat bangga betul..biar la org kata mcm-mcm pon kat agama Islam..aku still cintakan Islam..aku harap aku ada kekuatan utk lawan org-org yg buat fitnah kat Islam..to be truth aku amat syukur sbb dilahirkan sbg Muslim..aku xdpt bayangkan if aku dilahirkan sbg non-muslim..amat-amat menakotkan..oopppss..terlebih sudah.. =='
Konsep anda dalam berbloging..

  • aku berevolusi sejak first day aku blogging..kalau tengok entry aku dulu-dulu entry aku cuma berkisar kan dunia aku..daily life aku..kupasan dlm entry..info or pandangan semua mmg lacking..aku tak suka sbb aku nak org yg baca blog aku dpt SOMETHING..kemudian aku cuma buat entry yg KOSONG..entry factual tp lacking dari segi identiti aku dlm entry tu..sbb tu aku kata KOSONG..skrg..alhamdulillah..melalui segmen aku tu..aku dpt banyak teguran yg membina..and selepas minta pandangan beberapa blogger lain juga..aku kini lebih pasti apa sebenarnya aku nak dgn blogging..aku nak sebarkan idea dan penulisan aku..tunjuk kat dunia tentang cara aku berfikir..moga dgn cara mcm ni..aku boleh belajar lagi banayk benda selain memperbaiki penulisan aku serta cara aku berfikir tentang satu-satu perkara..so feel free to critique me.!selain tu aku juga harap..dpt jadikan blog ni sbg medium aku utk berjihad..sikit lebih baik dr tiada...

thats all..aku suka segmen ni sbb dapat jelaskan certain thing tentang..aku sebenarnya berbelah bahagi jugak..sbb aku takot kot aku ni tak ikhlas la buat entry ni..kot-kot aku buat entry ni semata nak kena review..aku banyak fikir tang ni time buat entry ni...kalau aku ni mcm tak ikhlas...aku harap TUAN penganjur boleh sedar dan ckp kat aku..sapa-sapa pon la..ckp jela..ok.?


feel free to critique me.!

You May Also Like

6 comments

  1. masyeh kerana sudi join..nasib baek sempat kan..hehe

    ReplyDelete
  2. samalah, 18 tahun juga

    salam kenal

    ReplyDelete
  3. @al_hakim
    tu la..nasib baik btol..5 minit je lagi nak pukul 9..

    ReplyDelete