Aku single

by - May 07, 2011

Assalammualaikum..

so ouls? korang single or taken? hihi..soalan cepumas..aku single..aku ada bf dulu..tp aku clach..sbb...? hrmm..sebab aku mcm takot..paham takot? takot ni wujud lepas aku baca Denyut Kasih Medik..novel awesome-LAH.! tu..kalau korang baca..korang akan faham...apa yg aku nak dgn tidak kapel..





ckp la mcm mana pon..iman korang kuat ke...korang xpegang tangan ke...apa-apa jela..kapel still haram...sbb perkara ini menjuruskan ke arah zina? pernah dgr zina mata..zina hati? bila timbul even sedetik rasa hati tu..hrmm..aku pon xtaw nak terang...rasa yg mcm mna..tp kapel mmg haram..

baca entry INI untuk pemahaman yg lebih faham...

masalah nya..kalau terang gila-gila pon...ramai yg xkan terima..aku dulu mcm tu la..mcm-mcm dah aku baca kata yg kapel haram..ustaz aku pon mmg tegaskan haram kapel tu..tp aku butakan mata hati aku..alhamdulillah Denyut Kasih Medik dah bkk hati aku..



Haram adalah sesuatu perkara yang dilarang dan berdosa sekiranya dilakukan dan mendapat pahala sekiranya ditinggalkan.



hidup SINGLE actually awesome...aku skrg rasa mcm tenang sikit..xda sgt dibeban perasaan..rindu tu biasala..heck sampai skrg aku mana terus hilang contact dgn bf aku..aku still mcg dia kdg-kdg tu..bcoz dia ni seorang SAHABAT yg bagus..kat dia je aku tell EVERYTHING..sbb dgn dia aku rasa selamat..maturity dia pon buat aku rasa lagi safe nak mintak pendapat dia..

hidup SINGLE ni simple...aku rasa mcm terlepas satu so called tanggungjawab..aku boleh nak tumpu GILA-GILA kat matriks nanti...ada sorang akak ni pernah ckp...bdk sekolah harian biasa pon ramai yg score baek punya at matriks..berkobar-kobar gila aku..

aku tak dapat ASASI..huhu...so i choose matriks..aku rasa aku dpt dah satu bidang matriks yg sesuai dgn aku..PEDIATRIK..xtaw menda alah ape pediatrik tu sila google..lagipon nanti pergi matriks dpt jumpa skandal aku dulu..and boleh pakai baju kurung tiap-tiap hari.!!


>.<


aku dpt UTM..tp dpt tang CS..demm..pehal aku mintak walhal aku taw aku takkan pergi.?lepas matriks nak pergi USM..lalalalalala..



>entry ni dibuat utk 30 DAY CHALLENGE..aku igt nak buat entry ikot tajuk aku suka je<



You May Also Like

20 comments

  1. yerppp..single life is so awesome darl..simple je..so u can focus on important thing without messing ur mind dgn perkataan CHENTA tu...:))

    ReplyDelete
  2. ngee... aku SINGLE meyh...mmg tenang aku ase :)

    ReplyDelete
  3. saye pun single..rilek je...
    pediatrik tu macam dr kanak-kanak..
    =D

    ReplyDelete
  4. yeah, single is better so may help u jauhkn all those thing;0

    ReplyDelete
  5. single equal to nice. :D

    ReplyDelete
  6. double means trouble :p

    ReplyDelete
  7. 2 org menyempurnakan masing2

    ReplyDelete
  8. <--widowed . haha . not bad lah single , ada jodoh nanti mesti kahwin juga :D btw , congrats dapat utm and matric . ( :

    ReplyDelete
  9. @NuReLLe

    btol tu..semacam tenang gila hidup..

    ReplyDelete
  10. @hana
    ^--pediatrik berjaya..makan budak~

    ReplyDelete
  11. @Ferdaus Zulkifli
    yup..all those petty not important things

    ReplyDelete
  12. @Aezudin
    aku mmg nice pon..hensem lagi tu..

    ReplyDelete
  13. @ymn
    trouble means saja nak cari penyakit.. eh?

    ReplyDelete
  14. @Azri Fathurrahman
    btol tu..jodoh semua Allah tentukan..thanks for that.. wish me luck k? :)

    ReplyDelete