i am a newbie... :)

by - April 07, 2011

aku ni dikira newbie lah kan??? blogging pon bru nak masok bulan keempat.... yeah..!!


 i am a newbieeeeeeeeeeeeeeeeeeee!!



aku ekceli xpenah terfikir pon nak blogging ni...heck xpenah amek taw pasal dunia blogging ni hinggalah lepas aku habis SPM..


serius..hari esok lepas last day SPM..

itu pon aku taw dari kezen aku yg comey ni..sbb dye pon ada blog..


then aku pon membuat blog..terminat pulak dah..tp oleh sbb terkompius dgn template design semua..aku quit about almost a month..sampailah tiba2 aku dpt hidayah nak buat ni for real..


then terhasillah lah sebuah blog yg bernama Boing Boing dgn link afifahaddnan.blogspot.com



nama Boing Boing tu aku dpt dr kwn aku...yg ada blog jugak..dia dok tiru satu iklan ape tah..dok boing boing je..then aku fikir..nice gak..


lama2 dah blooging..well..hggalah dua tiga hari lepas je..aku terfikir nak tukar template..xmaw tempat blogger tu..so 2 hari aku teroka google..serius sakit kepala..





cari punya cari..dpt lah template yg korang nmpak sekarang..n if korang perasan (bajet cam ada reader) tajuk blog aku dah tukar..


basicallly..cara aku furnish blog adalah menggunakan prinsip..

apa yg aku nak blogger lihat dlm aku and ape yg aku nak lihat dr blogger..






faham?

hehe..tepuk dada tanya selera..


tajuk blog aku sekarang..Gula Gula Hati Masam..

ni bkn maen pilih je..kali ni ada meaning..

gula-gula ni melambangkan aku ni muda..at the top of life lah..aku lambangkan dgn gula-gula sbb gula-gula is fun..yg org suka..yg SIMPLE..

hati = peribadi/life..


masam menerangkan hati tu..

aku bkn manis..aku bkn pahit..aku just something in between..if manis korang sure telan..if pahit korang sure luah..but if masam its depends..it can stay lama dlm mulut kau..kau myb siap hadam g..but ada yg xtahan..

aku bkn masam gila..masam biasa je..


xfaham sudah..aku xtaw nak terang mcm mana dah..





gula gula hati manis
gula gula hati pahit
gula gula hati..
hati pahit..
hati manis..
bkn gula-gula hati..
hati aku..
gula gula hati aku..
gula gula masam
gula gula hati pahit manis












You May Also Like

0 comments