cinta monyet tu cinta ke?

by - April 16, 2011





aku amat xpandai nak ckp pasal cinta-cinta ni...heck..dulu kan..aku xpercaya pada konsep cinta ni...ada ke org yg sanggup buat apa2 utk kekasih dia? KEKASIH ok..bkn cinta pada Allah..Rasulullah atau mak ayah..yg ini aku terima kita nak berkorban semua tu..cinta pada kekasih tu..aku mmg xpercaya..mcm cartoon je..

what is da possibilities of u to do anything and to give everything for ones dat exist in ur life in a pop.?

kan? KEKASIH tu selalu kita kenal out of no where...then kita kenal dan kenal dan kenal...and berCINTA.

sampai sekarang aku tak percaya konsep CINTA..bg aku CINTA tu amat agung...cuma utk Allah..Rasulullah dan keluarga aku...utk pakwe aku ni aku panggil SAYANG..sayang yg amat..aku mgkin akan lakukan segala yg aku mampu utk tolong dia semua..tp still atas dasar sayang..


CINTA bg aku terlalu AGUNG..







maybe satu hari nanti aku akan experience CINTA tu..



sekarang semua org kapel..semua org kapel..!!org2 yg ada pendirian utk xkapel sampai lepas belajar pon kapel...aku igt membe aku sorang ni kata..xnak kapel..itu la..ini la..xnak kapel.!! 

mcm-mcm..last2...dye ngn makwe dye tu (which is membe aku jugak =.=' ) kapel yg paling hawt sekali..owh..xlalu aku tgok deme..aku pon x mcm tu..but deme nampak sweet sgt..ada sekali tu membe aku kol aku tanya pakwe dya ad contact aku tak...dah dia mesej kol semua xrespon..aku pon ckplah yg pakwe dye tu aku bg mission cari tempat BBQ..baru senang hati dia..


aku : rilek r beb..kedit abes tu..td dok nge call aku nak carik tempat BBQ..
dia  : kau pon tahu bahu dya tu x baek lagi...takot jugak la aku..

oh ye..pakwe dye jatuh mato patah bahu...concern gila...oh.! sweet!

so ini CINTA MONYET..semua yg belum umur puluh2...deme yg berkapel digelar cinta monyet..


apa itu cinta monyet?


entahlah~


org selalu ckp..cinta gni xda makna..xkekal...ramai pandang remeh cinta monyet ni...aku pon cinta monyet la..


entah berapa kali putus..pastu kapel balik..entah berapa kali gaduh..pastu baek balik..entah berapa kali aku ckp benci dye..tp tetap kata ayg syg b balik..

argghh.!! monyet btol.!





tp disini aku nak bg reasoning..mengapa bila kata cinta monyet pon...yg kami2 ni yg kapel ni buat2 xdengar..kata yg kami bukan cinta monyet..yela..xkan nak kata cinta kita tu xreal..xde makna semua kan..sbb kita dah sayang cgt kat pakwe/makwe kita tu..



PERTAMA

sbb kami xmatang..kami xpaham so called cinta bkn cinta monyet..yg kami taw cinta kami ni je...for now..ini yg nampak paling real..

nak tak nak..mmg btol...aku mmg xdak pengalaman nak cinta heavy-heavy semua...hidup aku masih di peringkat simple..banyak lagi pengalaman yg aku xrasa..banyak lagi menda yg aku xpaham sentimen dye...jd otak aku dimudahkan mcm ni..mgkin 30 tahun akan dtg..aku akan jd org yg kata..

ITU CUMA CINTA MONYET



KEDUA 

kami betul-betul rasa yg itu lah destiny kami..sbb? pasangan kami ckp mcm tu..

aku baca novel...tgok drama..bila org betul ckp ayat romantik mcm dlm fiksyen ni..semua rasa mcm betul..mcm sebenar benar kejadian..and bila diulang ulang..menda tu jd pemahaman dlm fikiran aku..mcm satu kesimpulan..owh..laki mmg mulut manis..


KETIGA

hormon..


hormon mmg maenkan peranan penting..argghh..aku tak taw nak terang..pandai2 lah faham...


KEEMPAT

sbb kita suka bila kita suka org tu and org tu suka kita..

best kan...bila kita rasa mcm suka kat org tu..and org tu pon semacam bg respon...melonjak hati...bila jd mcm tu..kita pon mula buat mcm-mcm lagi nak tarik perhatian dia..dan bila ada respon yg positif..kita jd lagi happy..lama-lama timbul perasaan nak lebih dr tu...and kita pon bercinta monyet..






EMPAT cukup? org Jepun percaya...ke org China..entah..aku lupa..empat ni MATI..


lalalalalala~



tapi sayang..ramai yg cinta monyet mereka dimanipulasikan dgn nafsu...oh..sial...xguna..








ini nafsu...




cinta monyet ni cinta ke?

itu bkn la topik yg aku nak bincang..tp itu soalan aku..

and btw..y monyet??

cinta monyet manis...







You May Also Like

0 comments