Roll On : Kenyataan Hidup

11/12/2014Nurul Afifah



Student sekarang ramai tak sabar nak kerja dan rasa duit sendiri. Aku tak. 

Oh my, tak sabar nak berkereta berumah berkahwin beranak bercucu. Tapi aku ni awal-awal dah plan nak bersara awal. Menjadi orang dewasa bukan senang. Tambah nanti semua benda yang konon tak sabar sangat tu akan disertai loan riban-riban yang memakan masa bertahun-tahun.

Oh my, memang lah tak sabar sangat.

Baru-baru ni masa sesi mentor mentee dengan lecturer dia jadi market kami si pamasi pamasi ni dah makin tepu. dulu kami ni antara kursus yang hot stuff la konon jenis wajib dapat kerja dan diperlukan sangat-sangat oleh bangsa dan negara. we are losing the priviliged.

bukanlah kata aku takut tak dapat kerja. semua tu kerja Allah, yakin lah. Cumanya aku takut aku tak dapat urus hidup aku dengan sebaik mungkin.

Baru-baru ni terbaca lah pasal akak Haslina ni habis dah loan dia. Seronok tengok orang habis bayar loan ni. Kak Haslina punya nasihat memang bagus.





aku ni orang yang serabut. doa kan lah makin matang. eh!
 

You Might Also Like

1 comments

Advertisement

Contact Form