tahu_paham_SEDAR DIRI..

June 18, 2011

assalammualaikum..

sepanjang aku berada di KMS..aku always try to be positive...semua perkara aku fikir positif..memudahkan perkara-perkara yg seems amat complicated..dipendekkan cerita..menguruskan hidup aku sebaik mungkin dan cuba berseronok..

cabaran aku..mcm mana aku nak bawak diri aku kat sini..imej aku apa? personaliti aku apa? tujuan aku apa? cara aku apa? somehow aku rasa mcm dah hilang diri aku...but now..dgn bangga nya aku nak cakap..i found my solid place here..i found the ME that i want to show to YOU..



aku dulu selalu fikir..imej aku ni KAMPUNG ke? cukup UP x? coz first impression always matter..aku cukup benci org pandang aku and rasa mcm aku ni jauh ketinggalan dr diorang..personaliti aku ni appealing ke utk org rasa mcm nak kenal aku..aku ni bising sangat ke..pasif ke..meluatkan org ke..tapi semua ni cuma fikiran aku je..menyusahkan kepala otak aku je..sbb at the end of the day..aku tetap aku..aku boleh berubah sikit..tp  kalau mmg azali aku mcm tu..tak boleh nak ubah la..i learn to accept who i am..macam lagu LOSERS dari GLEE..


I CAN ONLY BE WHO I ARE


tak perlu semakkan otak dgn thought gini..sbb kita ni..setiap satu dari kita..ada daya penarik tersendiri..ada org yg akan faham dan terima kita seadanya..tak perlu susah-susah nak ubah diri supaya kita dapat cari org yg kita nak utk jadi kawan kita..sbb itu bukan kawan kita..itu kawan ilusi kita..

tak senang utk setengah org buat gini..tak senang utk setengah org cakap.. "aku tetap aku" but believe me..one day...korang akan boleh jugak ckp macam ni..


JATI DIRI KENA KUAT..baru kau akan terus jadi kau..
SOLAT JAGA! JANGAN TINGGAL! baru Allah jaga kita..
YANG NEGATIF TU PERLU KITA UBAH..sebab kita bukan selalu betul..

p/s : guys yg tak solat kat surau (yg mmg dekat gila dgn korang tu) amat tak hensem

You Might Also Like

1 comments

  1. slalu jgak sdih ble syik terfikir ape tanggapan org pd kt...tp ble dah smakin mambesr,akhirnya kt sdar,pandangan org x de ksan pun pd kt...jka mereka x ske,pdulikan je...ejek ke kutuk ke,tutup tlinga je...yg pntg,kt msih mnjdi diri kt n msih blh mnerima tguran...=)

    ReplyDelete

Blog Archive

Like us on Facebook

Contact Form

Name

Email *

Message *