Cabar diri tu sikit..

5/22/2011Nurul Afifah

Assalammualaikum..

korang selalu tak terfikir..pandainya budak pandai ni...genius la..apa la..bila seseorang tu diklasifikasikan sampai mcm tu..akan timbul satu tanggapan dlm hati sesetengah org..yg diorang ni SUPERHUMAN..cuma diorang jela yg boleh buat mcm tu..ini la isu aku nak sentuh..

ramai yg tak faham yg sebenarnya semua boleh jadi GENIUS..bkn nya bakat genius ni...ianya kita boleh perolehi..cuma bergantung pada diri kita utk usaha utk dpt kan semua tu..

*sedangkan yg ada bakat pon gigih berusaha*

salah satu cara terulung nak jd GENIUS adalah CABAR LA DIRI TU SIKIT.!!





ramai yg tak nak cuba..mereka awal-awal letak dlm kepala otak mereka " aku tak boleh buat, dia boleh la.." oh please la..siapa yg percaya menatang mcm tu...korang mmg KUNO habis gila nak mampus..



menyedihkan..belum bertempur dah beralah..CABAR LA DIRI TU SIKIT...

bkn susah nak berjaya sekarang ni..mcm-mcm cara dah pakar-pakar motivasi semua cdgkan..cara belajar yg efektif dan efisien melambak berterabur...buku rujukan semua..faktor wang pon insyaallah tak mengganggu..cuma kita je perlu CABAR DIRI TU SIKIT..

cabar diri korang, kawan dgn budak-budak pandai and try to keep up with them..
cabar diri korang, tingkatkan latihan-latihan dan pembacaan dlm setiap waktu lapang..
cabar diri korang, beli buku or cari kat tenet ni cara-cara utk kau jd mcm deme.



CABAR LA DIRI TU SIKIT


cabar diri utk berkawan dgn budak pandai ni la aku rasa yg paling bagus tp syg ramai tak berani...korang jgn la igt dunia ni mcm cartoon kat tv tu...bdk pandai ni baik gila kot..kau mintak tolong diorang ajar semua..mintak la banyak kali pon...diorang tak kisah punya..lagi satu..dgn berkawan dgn budak pandai kita sendiri akan rasa tercabar utk jd mcm diorang..jd lagi baik dari diorang..takkan la selamanya korang nak berada di bawah all the time..right? 


MINDSET betulkan..stop being pathetic and start being confident..ckp kat diri korang " AKU BOLEH BUAT "... lepas tu sila la ikot resmi padi..semakin berisi semakin menundunk..jgn jadi si bodoh sombong..dahla bodoh..sombong pulak tu..

p/s: part last tu sbb tersakit hati kat org..dahla bodoh..sombong pulak tu..

You Might Also Like

2 comments

  1. being smart is consider excellent,but for me...those who work hard is the best people in the world!!it doesn't matter whether that person succeed or not,what important is that he put all his effort to chase success.for me,that's the best!!

    i'm not being high-headed or anything,but i consider myself as one of the smart student...however,i'm never proud of myself because i'm lazy...

    i'm always surrounded by people who always work hard...my icon is non other than my own brothers and my bestfriend.watching them,i realise that no matter how smart you are,if you are not hardworking,you worth nothing...

    ReplyDelete

Advertisement

Contact Form