Bersama FL: Impian Saya

5/09/2011Nurul Afifah


Assalammualaikum..


klik SINI




korang ada impian tak? aku ada banyak sgt impian or kemahuan? hmm..entahla..tp aku harap aku boleh jd seorang manusia yg berguna serta tak menyusahkan sapa-sapa..aku nak cita-cita aku tercapai...aku nak wishes aku semua tercapai...dan paling penting aku nak aku and keluarga aku masuk SYURGA..

hmm..talk about impian..aku rasa skrg..dgn ekonomi semua..dgn saingan semua..nak pasang cita-cita pon seriau..semua org kata mcm-mcm..ada y kata course tu xda market..ada yg kata sijil tu xdak nilai..ada yg kata..setakat mcm tu..semua boleh buat..mcm-mcm..kalau dulu org kata medik komfem dpt keje..skrg semua jd xpasti..aku pon tak paham..tang situ kata nisbah doktor 1 kpd 900 pesakit..and dijangka by 2020 nisbah tu akan berkurang kpd 1:400..hrmmm...tang mana yg kata market xda aku pon tak tahu..tapi aku amat risau..propaganda ni yg ada asas ni (kalau xdak asas tak tersebarlah rite) betul-betul freaking kat aku..serius...aku benci betul bila over thinking mcm ni..

aku choose matriks...tak dpt asasi..aku kena sambung matriks kalau nak jd pediatrik..aku kena struggle..tak boleh dah nak aim 3.5 tu...kena skor 4flat terus..kalau tak sayonara medik...pastu kena lelong..aku tak nak dilelong.!

apa kena mengena dek dgn impian entry aku nih? hmm...dipendekkan cerita..impian aku adalah supaya cita-cita aku tercapai..please..amin~


tag : syurga ketenangan dan ly tulips.!

You Might Also Like

13 comments

  1. ~amin ~ jge hbngan dgn Allah, jge hbngn ssme mnusie, InsyaAllah segala impian tercapai . (:

    ReplyDelete
  2. hope cita-cita hang tecapai..amin..^^

    ReplyDelete
  3. kalo ko jadi doktor,
    aku lantik ko jadi doktor peribadi aku :p

    ReplyDelete
  4. waa bgus nye impian ko na jd dokto.. dokto mmg bkn plihan ak .hakhakk .
    p/s : smoga impian t'capai !

    ReplyDelete
  5. boleh jadi doc family akk la erk.. hihi

    ReplyDelete
  6. @alia azmi

    entahla weyh...aku pon xtaw mcm mna aku boleh decide nak jd doktor.. :P

    ReplyDelete

Seriously speaking, some comments would made my day.

Advertisement

Contact Form