Bersama Atiq Salleh: Pandangan Saya Tentang Gambar Ini

5/20/2011Nurul Afifah

Assalammualaikum..

setelah mendapat jemputan dari kak atiq..aku pon join segmen kak atiq ni...segmen ni pon mmg agak best..isu yg aku sgt-sgt suka nak kupas dalam-dalam...



REMAJA MALAYSIA HARI INI


bila kita tengok gambar ni..secara automatik..perhatian kita akan ditumpukan kat gambar sepasang kekasih di dlm gambar ini..bkn kat org yg jakun tengok air tu..mahupun lantai yg basah bukan dek tsunami ok..

kenyataan ini sungguh kejam sekali but this is so called TYPICAL MALAYSIAN TEENAGER NOWADAY..
biasa dah benda lagu ni..dah jd satu norma...normal habis benda ni dekat Malaysia yg menjadikan agama Islam agama rasmi bagi org Melayu..

ramai yg selalu kata sekarang..biarlah..Allah itu Maha Berkuasa..nanti dia dah mati baru dia tahu..mati..mati..mati?? aku tak kata benda ni salah..tp bkn ke kita ni as SAUDARA mereka...kena tegurlah kan? kau suka gila eh tengok SAUDARA kau tempah neraka? aku sendiri pon tak ada tegur...nak tak nak..faktor usia still jd isu dalam menegur sesuatu perkara..aku muda..FACE IT..cetek ilmu agama..SEYES..tp insyaallah kalau setakat nak lalu sebelah deme ni...and cakap "wau..hot gila" sambil buat muka  mintak penampar..boleh lagi la kot..

*kene plan elok-elok dgn sister aku ni..idea baik ni*

ramai jugak yg kata..jgn tuduh dulu..dah kawen dah kot tu..aku penah jugak 5 6 kali tengok hot life show sweet bapak gini..tp somehow kalau deme tu dah kawen..serupa mcm terang tang tang yg deme tu dah kawen..entahla..aku tak tahu nak ckp mcm mana..tp nampak la mcm dah kawen..dia rupa mcm..nampak sweet together..manja-manja an semua..tp still nampak tak over..JUST NICE..sweet gila..tambah yg siap bertudung plus berkopiah tu..

biar la org kata kolot...tp sila tenung elok-elok ok..tengok gambar tu..nampak dak HELMET tu? laki tu ada motor ja..kalut sangat buat apa? nampak wind breaker tu? tak nampak mcm ADIDAS..jauh sekali PUMA..tak mungkin DIADORA..rilekla..nampak rambut girl tu? hah..bukan nak tegur tak pakai tudung...nak ckp sah-sah bukan gunting kat hair saloon yg top gila-gila ah tu je..rileksla...insyaallah umur panjang..STABILKAN hidup dulu baru sibuk fikir nak jaga org lain..

sampai bila kita nak buat tak tahu? sampai bila nak kata nantila? sampai bila kita simply berserah je tanpa usaha? sampai bila lagi? sampai Islam hilang dari bumi Malaysia? apa korang tak nak jadi antara pengikut Nabi Musa nanti with Imam Mahadi nanti..lawan Dajjal? we are in ZAMAN TERAKHIR..


Nabi Muhammad ketika ajal baginda menyebut UMATKU..UMATKU..UMATKU..


siapa umatku itu? kita ke? sure?

You Might Also Like

1 comments

  1. btul ckp ko...mmg slalu nak tgur,tp syik faktor usia mghlang n jantina gak...cth:dua bdak pompuan tgh bergaul dgn 1 group laki,ko nak pi tegur???mati ko nanti!!dah la pompuan, mane ko nak lwan bdak laki(dr segi tnaga la,bdak pompuan lbh hbat dr segi mulut)...ataupun ble ko nmpk mak cik yg seksi hbis,ko nak tgur ke??trutma ble mak cik 2 baik dgn ko...aduh,pning kpala...so solution x de ke???nak tgur,tp nak jga hati org,pyah2..

    ReplyDelete

Advertisement

Contact Form