Blogging tutorial

template terbaekkk..tutorial ke ni??

4/19/2011Nurul Afifah



no..no...bkn nak korang nye template sama dgn aku..aku just nak share je mana aku dpt template nih..let me tell ya..


sila klik sini..



ok...bila dah jumpa mana template yg korang suka klik kat template tu..nanti keluar botton download..sbelah button download tu ada button live demo..baek korang klik live demo dulu..baru korang boleh nampak elok2 cantik x cantik template tu..kalau dah berkenaan..klik jela download..



xnampak ke org suruh klik..??
*winkwink*




klik skli kat template tu.(highlighted) then tekan "view" yg aku bolat2 kan tu..




copy coding ni..


then


dashboard>>design>>edit html>>tick kat expand widget template then ganti dgn template yg korang pilih>>save>>keep widget

tadaa...tu je..senang kan..xyah susah2 nak buat header..

*aku buta header*

dah rupe tutorial je ni...

btw..aku ada buat satu page nama TUTORIALE..

in case korang xnampak meh la aku nak gtaw..ada kat atas tuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu...

aku boh link ke blog yg buat tutorial and website yg ada widget cambest...













You Might Also Like

0 comments

Seriously speaking, some comments would made my day.

Advertisement

Contact Form