Babbling

nak ke taknak

4/18/2011Nurul Afifah




lupakan yg bukan milik kau..
harapan tak menjanjikan apa.
mimpi terus jadi mimpi..
jika kita tiada usaha..
sesungguhnya yg milik kau itu lebih bagus...



aku selalu mahukan macam-macam...lebih suka bila sesuatu/seseorang tu kelihatan mcm boleh jadi milik aku...tapi bila aku tak dapat-dapat jugak sesuatu/seseorang tu..aku jadi sedih...down..tanpa sebab yang logik..

time mcm ni aku mula fikir pelik-pelik...arghh..aku benci.!! aku perlu keluar dari rumah ni..OUT.!! need an adventure..utk lupakan menda-menda bodoh yg buat aku jadi down..woi IPTA..amek la budak masok cepat..xnak bagi ckp la xank bagi..

grrrrrrrrrrrr...






ok..fokus...


kiranya ayat yg kat atas tu aku buat sebab tak dpt apa yg aku nak...sbb aku xnak usaha..aku tamak nak semua..mana boleh..sesungguhnya apa yg aku dah ada tu lebih baik...tp bila tak dapat tu..memang sakit hati..pedih..down..bla bla bla...


tak faham ke?

ok..aku bg contoh la...






cuba kalau korang ni ada satu laptop...laptop korang ok je..penah la rasa nak tukar..tp so far korang rasa xperlu sbb laptop tu boleh provide segala pe yg kau nak..

one day...kata la abg/kakak/mak mentua/tok/perdana menteri kau bagi kau guna laptop diorang kejap...laptop tu mmg cun gila la...canggih bagai nak rak..kau pon guna jela laptop tu je..laptop korang yg lama korang lupakan...

mesti best kan dpt guna laptop tu..korang pon berkira kira la mcm dpt la laptop tu kat korang..yela..kalau tak kenapa tiba-tiba je abg/kakak/mak mentua/tok/perdana menteri bg guna kan..suka gila..hari-hari dok mimpi time laptop tu jadi milik korang..

one day..demmm..dussh.!! waddekatakpuru..


rupa-rupanya abg/kakak/mak mentua/tok/perdana menteri korang bg guna sbb nak try test tgok laptop tu ok tak..sbb nanti nak hadiah kat org...



arrrgggggghhhh.!! suka-suka je bg aku harapan palsu..aku sepak kang baru taw..


lepas tu korang pon mula rasa down..tak dapat laptop tu..walhal korang dah cinta guling-guling dah dgn laptop tu..lagi sedih sbb laptop tu mahal gedabak yg mana mmg terang tang tang kau xmampu..oh.!! lagi down..xkaya rupanya aku ala-ala abg/kakak/mak mentua/tok/perdana menteri aku tu..


kalau benda senang la..boleh jadi motivasi utk korang..myb lepas ni korang akan berusaha utk dapatkan laptop tu..kalau orang/manusia/person/someone/somebody..?  


setia pada yg satu..syukur dgn apa yg ada..baru korang boleh dpt yg terbaeeeeekkk...




comel tak DP aku? ada rupa aku tak??





You Might Also Like

0 comments

Advertisement

Contact Form