dilema aku sbg blogger..

4/30/2011Nurul Afifah




Assalammualaikum....



segmen aku tu(masih lagi berlangsong) alhamdullah dpt sambutan...malah aku dpt banyak feedback tentang soalan last aku iaitu pendapat tentang blog aku.. and pendapat diorang yg paling aku hargai/kena ubah cepat2 adalah disebabkab blog aku banyak entry copy paste..bkn la entry sebijik sebijik aku copy..tp entry aku banyak yg aku petik situ dan sini...campur itu ini pastu buat sedikit kesimpulan aku..antara entry tu adalah..



  1. Keburukan Soya.!!!
  2. Sunah nabi yg mudah utk dicontohi.
  3. Kereta paling mahal di dunia..ko ada?
  4. Sukan pelik. =.='
  5. lagu kanak-kanak..karok jom..!




selain itu aku perasan yg entry aku..bahasa yg aku guna..semacam robot...mcm xda feeling..aku pon xtaw mcm mana boleh jadi mcm tu.. mcm eksaited je 24 jam pompuan ni... dlm blog aku ni..mmg aku xda nak buat entry berat-berat..nak mengadu apa-apa..aku mmg xbuat sbb bg aku itu terlalu private utk aku..so apa yg aku nak taipkan di blog aku ni nak bg korang kenal sapa tu NURUL AFIFAH BT ADDNAN..

so..
meh aku nak citer serba sikit tentang aku...


aku ni baru 18 tahun..tengah dlm dilema nak sambung study ke mana..nak jd apa..semua serba tak kena...apa je yg aku pilih mak ayah aku sokong..tp problem nya aku boleh nampak deme xyakin..takot aku tak dapat keje..and seriously aku mmg faham..dalam kalangan family dan kawan mak ayah aku ada contoh terulung..bygkan la..dgn kelulusan sbg arkitek..malah dlm chemical engineering..pon xdpt keje..last-last mohon jd guru..


demmm..aku mmg xminat nak jadi guru..


aku ni anak sulung dari 7 beradik..adik aku yg paling kecil umur 5 tahun..ramai x? hihi..aku dan adik kedua and ketiga aku ni mmg rapat..rapat kitorang lebih mcm membe/family..heck kawan adik aku ckp aku ni xmcm kakak pon..and aku amat suka ngusik adik aku sampai deme nangis..

mak ayah aku guru sekolah rendah..tp sekarang mak aku cuti 2 tahun sbb penyakit breast cancer..mak aku dah ok dah..saja je amek cuti tu..dah org bagi kan..tp mak aku still on medication and pantang..ayah aku pulak not just cikgu je..dia ada usahakan kelapa sawit kat kpg..dgn duit tu la aku boleh hidup senang skrg..

*online 24jam..makan mcm-mcm..*

dulu time sekolah aku buat mcm-mcm jugak la..aku belajar dlm group pemantun..masok group debater..belajar kawad..join NIE..and entah la..tu je kot..bkn aktif mana aku ni...time form four aku jd ketua kelas..and mula jadi PRS..jawatan dlm koko xkan nak gtaw jugak kot..

mcm-mcm sweet memories aku..yg paling aku suka part aku and kawan2 g UTP and UiTM kat Seri Iskandar..mmg happening..ada singgah kat mana entah..membe aku sempat rembat poster sapa entah..bola la...pastu mula la yg len sakit hati..sampai kat sana..posing xhabis..pastu..

aku mmg jenis KEJAM..entah la...kawan-kawan aku suka kata aku kejam..kejam mcm mana aku tak taw..yg aku taw..deme ckp aku kejam pon..deme still kawan dgn aku...satu benda yg paling aku suka dlm relationship aku dgn kawan-kawan aku..kitorang selalu honest antara satu sama lain..soo..sbb tu la deme ckp aku kejam aku xda simpan perasaan pe pon kat deme..







in blogging aku ada banyak persoalan..salah satu nya..aku nak buat apa dgn blog aku ni..apa tujuan aku blogging? aku x jumpa jawapan untuk tu..aku xminat nak citer daily life aku atau perasaan aku kat public..spesis aku mmg mcm ni..aku xtaw apa nak komen atau nak bg pendapat tentang apa-apa isu..sbb aku rasa mcm tak layak lagi budak setahun jagung mcm aku ni nak komen banyak-banyak..tapi aku rasa kan..xperlu aku risan semua tu kan? JUST DO IT.!

tapi nak DO apa? kusut ah..






=.='


berat jugak entry aku kali ni..


You Might Also Like

0 comments

Advertisement

Contact Form