Utk lepasan SPM..just wanna share..

March 24, 2011

kwn aku yg mintak aku buat entry gni..kalau mcm terkurang n tersalah..sorri k..

utk lepasan SPM..mmg mohon ikot UPU tu..selain tu ad matriks n IPG..

for yg nak masuk Maktab tu..mohon ikot IPG la..bli nombor pin kat BSN..around RM6 kot...yg guys mmg digalakkan mohon..sbb persaingan mmg kurang..girls ada cikgu aku tu ckp...bnyk mohon pnye psal 8A ke atas je dia layan..kalau dah bli nombor pin tu..boleh la g ke sini..tp nak ttup dah..esok..hope fully korang baca post ni on time lah..

ada berita mengatakan bahawa kena beli nombor pin baru utk apply UiTM..actually xpayah..mohon terus je dr UPU..ni mmg sahih sbb aku tanya terus cikgu kaunseling aku..




korang digalakkan check kelayakan korang..korang boleh buat kat sini..nanti dia tell course pe yg ko layak semua..igt..jgn mintak course yg korang tak layak..bahaya..chances dpt mmg rendah gila..xpasal nanti dapat course ntah pape yg korang mmg tak terfikir pon..open ur mind la...mcm2 course ada..buat kepelbagaian dlm choices korang..

asasi sama mcm matriks~ n tamhidi utk yg amek agama2 semua tu..






SPA atau latihan separa perubatan..di bwh Kem Kesihatan..bljr diplome 3 thun..dpt elaun g..RM 600 sebulan..tp kalau back out kna byar RM100k..ambik kau..tp worth try..dpt keje gomen trus x silap aku..

course yg ad offer boleh usya kat sini..


for those yg rse kputusan mcm xde masa dpan..tlg la jgn pk gtu..ad mcm2 peluang kat luar sane..just kena pandai cri..kena usaha n kena sedar diri..tlg jumpe guru kaunseling korang dan talk dgn diorang..ad mcm2 g tw..

SURVEY HABIS-HABIS.!! SETIAP ORG ADA COURSE YG SESUAI..


Our lives are not determined by what happens to us but by how we react to what happens, not by what life brings to us, but by the attitude we bring to life. A positive attitude causes a chain reaction of positive thoughts, events, and outcomes. It is a catalyst, a spark that creates extraordinary results. 





You Might Also Like

1 comments

  1. http://fendy1302.blogspot.com/

    nice entry.....da follow....terjah la blog sy jua...

    ReplyDelete

Blog Archive

Like us on Facebook

Contact Form

Name

Email *

Message *